Ontwikkeladvies

Het ministerie van SoZaWe bood in 2019 iedere werkende van 45 jaar of ouder de mogelijkheid om met een coach een ‘ontwikkeladvies’ te formuleren. Wij hebben daar echt veel mensen mee vooruit kunnen helpen. In het kader van het tweede Coronasteunpakket heeft de overheid besloten het ontwikkeladvies aan te bieden voor iedereen tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.

Wij doen daar weer aan mee. Vanaf 1 december 2020 komt er een nieuw subsidiebedrag beschikbaar. Je kunt je nu alvast aanmelden. Dat vragen wij meteen op 1 december de subsidie voor je aan.

  

Hoe ziet dat ontwikkeladvies eruit?

Als start van het traject vul je een arbeidsmarktscan in.

Vervolgens gaan wij in 2 coachgesprekken van ca. 2 uur (of 3 gesprekken van samen 4 uur) met jou jouw situatie, mogelijkheden, ontwikkelcapaciteiten, enz. beschouwen en bespreken.

Het kan gaan over allerlei aspecten die met jou, jouw omstandigheden, zowel privé als jouw werk te maken hebben. Zoals bijvoorbeeld talentontwikkeling, klachten, valkuilen, nieuwe ontwikkelingen in je leven, je werk, etc. Het kan ook gaan over de invloed van een moeilijke periode of traumatische ervaring op jouw leven en toekomst. Hoe je hier sterker uit kunt komen en hoe je jouw verworven levenservaring in kunt zetten in je leven en je werk.

Aanmelden

Hoe kun je de subsidie voor dit ontwikkeladvies aanvragen?

Daar hoef jij weinig voor te doen. Dat doen wij voor je.

Het traject ziet er als volgt uit:

  • Voor de start van de gesprekken:
    1. vul je het intakeformulier in.
    2. vul je de toestemmingsverklaring in. Maak daarvan een scan of goede foto met je mobiel en stuur die naar info@et-emergo.nl.
    3. maak een kopie van de voor- en achterkant met BSN (zorg dat de foto niet meer goed zichtbaar is) van een geldig ID en stuur deze ook naar info@et-emergo.nl. Bij voorkeur in 1 mailtje tegelijk met de toestemmingsverklaring van punt 2.
  • Je krijgt voor aanvang van de gesprekken een link toegestuurd voor het maken van de arbeidsmarktscan.
  • We voeren de gesprekken. Voor een belangrijk deel bepaal jij de agenda daarvan. De arbeidsmarktscan komt ook aan de orde. Wij werken overigens vooral in Wittelte (Drenthe) en Loenen (bij Apeldoorn) en zijn ook regelmatig in de omgeving van Utrecht en Den Haag te vinden. 
  • Aan het eind van het laatste gesprek maken we een kort gespreksverslag en een actielijst. Vervolgens teken je een ‘prestatieverklaring’ (dit is een soort deelname-verklaring).
  • Wij sturen jouw toestemmingsverklaring en de prestatieverklaring naar het ministerie en vragen daarmee definitief jouw subsidie aan.
  • Jij gaat zelfstandig aan de slag met jouw actielijst.

 

 

 

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!