Opleidingen & Workshops

Vraag eens: “Wat heb je geleerd van je ellende?” In plaats van: “Hoe erg was het?”

De uitspraak ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’ is aardig bekend. Waarom blijft het beeld dan bestaan dat je na allerlei soorten ellende altijd kwetsbaar zou blijven? Na ellende kun je juist sterker en meer bevlogen dan ooit tevoren worden. Als je maar voor de juiste aanpak kiest.

Hoe? Kom naar één van de geaccrediteerde workshops, inspiratiesessies, opleidingen of meld je aan voor de e-learning.

Opleiding PTG-Practitioner 

Deze 10-daagse opleiding is ontwikkeld voor psychologen, artsen, orthopedagogen, coaches, zorgprofessionals, arbeidsdeskundigen, behandelaren en arbo-professionals die betrokken zijn bij de behandeling/coaching/begeleiding van mensen die (dreigen te) verzuimen door psychisch-/emotioneel gerelateerde klachten zoals burn-out, overspanning, depressie, angsten, psychische klachten door ziekten, traumatische ervaringen (van mild tot zeer ernstig) of allerlei andere ellende. Divese accredidatie aanvragen zijn in behandeling.

Ontwikkeladvies NL leert door 

Het ministerie van SoZaWe bood vorig jaar iedere werkende van 45 jaar of ouder de mogelijkheid om met een coach een ‘ontwikkeladvies’ te formuleren. Wij hebben daar echt veel mensen mee vooruit kunnen helpen. In het kader van het tweede Coronasteunpakket heeft de overheid besloten het ontwiikkeladvies aan te bieden voor iedereen. Wij gaan daar weer aan meedoen! 

E-learning PostTraumatische Groei (PTG) – Sterker door ellende

Wij horen van veel mensen dat ze met het gedachtegoed ‘Sterker door ellende’ aan de slag willen. Het boek biedt al veel mogelijkheden. Met nog meer kennis, handvatten en ondersteuning kan het gedachtegoed nog meer eigen gemaakt worden. Het e-learning pakket bestaat uit 10 lessen. Elke les bestaat uit een aantal video’s, een casus, metaforen/spreuken, opdrachten en inspirerende filmpjes of animaties.

Inspiratiesessie PostTraumatische Groei (PTG) – Sterker door ellende

In deze inspiratiesessie maak je op korte en krachtige wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG. De inspiratiesessie is geschikt voor iedereen die persoonlijk of professioneel te maken heeft met ellende of die gewoon wil weten hoe je beter met ellende om kunt gaan.

Workshops voor Zorgprofessionals

De workshop is ontwikkeld voor professionals die betrokken zijn bij de begeleiding en/of behandeling van patiënten/cliënten in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Workshops voor medewerkers en particulieren

In deze workshop maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG. De workshop is geschikt voor iedereen die te maken heeft met ellende of er gewoon belangstelling voor heeft.

Workshops voor coaches, psychologen, arbeidsdeskundigen en behandelaren

De workshop is geaccrediteerd door NIP, NOBCO, STiR en NVvA. 

Workshops voor HRM-/arboprofessionals en leidinggevenden

De workshop is ontwikkeld voor professionals die betrokken zijn bij de behandeling/coaching van medewerkers die (dreigen te) verzuimen door psychisch-/emotioneel gerelateerde klachten zoals burn-out, overspanning, depressie, angsten, psychische klachten door ziekten, traumatische ervaringen (van mild tot zeer ernstig) of allerlei andere ellende.

Inspiratiesessie FUCK IT! 

Kom naar de Interactieve inspiratiesessie op 30 september in Heerenveen. In het eerste deel van de sessie laat Greet Vonk je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis maken met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PostTraumatische Groei (PTG).

In het tweede deel neemt Marijke Scholten je mee in haar verhaal FUCK IT!: over hoe zij van Moet naar Moed en van Hard naar Hart ging. Haar persoonlijke stappenplan geeft inzicht en richting in hoe herstellen van een burn-out er uit kan zien en wat écht helpt om te groeien. PTG zorgt ervoor dat ze nu meer durft en daadwerkelijk ook doet waar ze van droomt.