Podcasts

Moeilijke tijden zijn ook cadeautjes, hoe lastig ze ook zijn. Helaas zitten ze wel verpakt in prikkeldraad. 
In onze eigen podcast willen we je inspireren en kennis aanreiken waardoor je een andere kijk krijgt op de ellende van jezelf of van iemand anders. 
Met als uiteindelijke doel om een completere versie van jouzelf te worden en/of om dat proces bij anderen te ondersteunen.

 

Sjanett de Geus in gesprek met Greet Vonk over posttraumatische groei.
Het beeld na ellende is dat er ‘altijd wel een hoekje af blijft.’ Na een burn-out of scheiding bijvoorbeeld. Dat is althans wat je vaak hoort en het post-traumatische stress syndroom is een vrij algemeen bekend begrip. Dat is echter niet het hele verhaal, want “moeilijke tijden zijn cadeautjes verpakt in prikkeldraad”; ze maken ons sterker en wijzer. Greet vertelt hoe je dat proces kunt ondersteunen en welke stappen je kunt zetten om ellende te transformeren naar groei.

Januari 2021.

 

Mascha wil een beweging in de jeugdhulp op gang brengen, waarin professionals met liefde en lef de beste hulp aan jongeren en gezinnen bieden. Zodat die een mooiere toekomst hebben. In haar tiende podcast praten we over wat PTG is, hoe je hieraan kunt bijdragen, het verteren van emoties, anders kijken naar ellende, gebruik maken van je eigen krachten en nog veel meer mooie thema’s.

Juli 2020.

 

Te gast waren  de ervaringsdeskundige (Bataclan) Ferry Zandvliet / psychiater, auteur en politica Esther van Fenema / boekrecensent Jelle Westendorp / bestuurslid Lilian Dekkers / host Arvid Buit  en Greet Vonk.
Een aflevering boordevol inzichten over het proces van emotie, kwetsbaarheid, het ontdekken van krachten ipv klachten, de grens tussen noodzaak voor behandeling en kansen voor ontwikkeling.

Juni 2020.

 

Bij elke vorm van ellende zit potentie tot groei. Waarschijnlijk klinkt  de term posttraumatische stress je bekend in de oren, maar PostTraumatische Groei nog niet. Terwijl het in feite de andere kant is van hetzelfde muntje. Alle ellendige gebeurtenissen die we meemaken in ons leven, kunnen ons (sterker) maken of breken.

Mei 2020.

 

Marieke is eigenaar van VoorLIZ (Leiders in Zorg en Welzijn) en neemt luisteraars in haar podcasts mee in de wereld van ‘eigen regie en inzetbaarheid’. In deze podcast gaat Marieke met Greet in gesprek. Over haar onderzoek naar de relatie tussen burn-out en posttraumatische groei; Wat betekent posttraumatische groei eigenlijk? En hoe kun je dat bereiken?

Juni 2019.

Rijkdom aan mogelijkheden na drama

Als je na een drama gestigmatiseerd benaderd wordt, gaat het fout.
Als jij zelf of een ander denkt dat je voorgoed beperkt blijft, wordt dat tot een soort van waarheid en uiteindelijk de werkelijkheid daardoor.
Je gunt niemand een drama, maar het levert wel ervaring en levensrijkdom op.
Ooit was dat drama ernstige ellende, maar je leert daardoor wel je gereedschappen beter te gebruiken. Je leert jouzelf en jouw (on)mogelijkheden beter te hanteren.
Een heel goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het proces rondom een stevige burn-out, relatiebreuk, verlies,….

Bron: Gelukkig door ont-dekken – Sterker door ellende

Home » PTG – Aan de slag » Podcasts

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!