Boeken

Bekijk het aanbod

Staffelkorting

Conform de wet op de vaste boekenprijs mogen wij bij bestellingen vanaf 10, 30 of 100 boeken respectievelijk 5, 10 of 20% korting geven.
Dit gaat dan vanzelf bij de betaling.

Cadeautje verpakt in prikkeldraad – Van klacht naar Kracht

Moeilijke tijden zijn ook cadeautjes, hoe lastig ze ook zijn. Helaas zitten ze wel verpakt in prikkeldraad.
Niemand weet wat er in jouw cadeautje zit. Het enige wat wel bekend is, is dat iedereen die jou is voorgegaan het uitpakken van dat cadeau meer dan de moeite waard vond.

Gun jezelf de tijd om de nieuwe versie van jouzelf uit te pakken. Doe het voorzichtig en zorgvuldig.
Wees blij met elk stukje prikkeldraad dat je verwijdert.

Heb het lef om niet weer ‘de oude’ te worden.
En heb ook het lef om anderen de ruimte te geven dit zo te doen.

Hoe haal ik ‘mijn cadeautje uit het prikkeldraad’? Hoe doe je dat nu precies? Hoe werkt het? Wat kan ik zelf allemaal doen? Hoe leer ik mijzelf en al mijn capaciteiten dan beter (h)erkennen en hanteren?
Dit boek gaat over hoe je kunt ontwikkelen van klacht naar Kracht.
Het gaat dieper in op hoe je zowel je gekende alsook je ongekende mogelijkheden en kwaliteiten beter leert (her)kennen en hanteren. Waardoor je uiteindelijk zelfs ook sterker door allerlei ellende kunt worden. Het boek is in z’n algemeenheid verhelderend en tot steun voor iedereen die te maken heeft met heftige of mildere vormen van ellende. Of die nu van jouzelf zijn of van iemand in jouw omgeving.
De uitgangspunten die in dit boek aan de orde komen, gelden in principe voor alle situaties.

Anja Jongkind en Greet Vonk werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo en hebben PTG-Coaching ontwikkeld. Ze geven ook workshops, lezingen, inspiratiesessies en opleidingen op het gebied van PostTraumatische Groei. Hun eerste boek PostTraumatische Groei – Sterker door ellende (2020) stond meer dan twee weken op nummer 1 van de bestsellerlijst van Managementboek.
Anja werkt in haar praktijk als therapeut en als coach al meer dan 40 jaar vanuit deze uitgangspunten. Greet leerde rondom de eeuwwisseling ‘het vak’ van Anja en deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is in 2019 gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.
www.et-emergo.nl

Bekijk hier het inkijkexemplaar >

Hardcover & fullcolor: € 24,95 (gratis verzendig vanaf € 20,-)
E-book: € 19,95
Hardcover & E-book: € 32,90

★★★★★ in 21 reviews

PostTraumatische Groei – Sterker door ellende

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

“Sterker door ellende”. Je vindt dit misschien een gekke titel. En toch kan het echt. Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Helemaal nergens voor nodig! Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen. In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

In dit boek maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG. Het boek is geschikt voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met ellende of daarin gewoon geïnteresseerd is.

Bekijk hier het inkijkexemplaar >

Hardcover & fullcolor: € 24,95 (gratis verzendig vanaf € 20,-)
E-book: € 19,95
Hardcover & E-book: € 32,90

★★★★★ in 5 reviews

Gelukkig door ont-dekken – Sterker door ellende

Een boek met inspirerende teksten en levenswijsheden,  een spreukenboek, een boek met ansichtkaarten? Wat voor boek is dit nu eigenlijk?
Eigenlijk is het dat allemaal en als je wilt kun je de illustraties zelfs nog inkleuren.

We merken in ons werk dat nuchtere, inspirerende, tot nadenken stemmende teksten mensen vaak op een beter spoor zetten. In dit boek zitten 53 kaarten met spreuken en toelichtende teksten voor alle weken van een jaar. We hebben het boek zo gemaakt dat jij ze eventueel ook als kaart per stuk kunt delen.

De intentie van de teksten is eigenlijk altijd om iemand helder en nuchter naar zichzelf en de omstandigheden te laten kijken, zodat het leven, de omstandigheden en de bijbehorende emoties en gedachtes beter hanteerbaar worden. Zodat jij jezelf gaat ont-dekken, herkennen, erkennen en zo optimaal mogelijk gaat hanteren.

Bekijk hier het inkijkexemplaar >

Hardcover & fullcolor: € 18,95 (gratis verzendig vanaf € 20,-)

Label

“De titel “Sterker door ellende”, pakt mij al meteen. Een positief geluid in tijden van moeilijkheden, zonder de ellende die we ervan kunnen ondervinden te bagatelliseren. Het boek is zeer toegankelijk, het leest makkelijk en spreekt tot de verbeelding door de voorbeelden die Greet en Anja gebruiken. Daarnaast zijn er ook verschillende casussen uitgewerkt. Ik kan dit boek van harte aanbevelen, voor zowel coaches als voor degenen die zelf in de ellende zitten of hebben meegemaakt.”

Maybelline Molensky

Label

“Een heerlijk leesbaar boek. Elke negatieve situatie kent kansen voor innerlijke groei, dit boek helpt je zeker deze kansen te herkennen en te pakken. Zelfs eigenschappen die je altijd zelf als negatief hebt gezien, blijken positieve kanten voor je te hebben.

Ook zonder traumatische ervaringen is dit boek voor iedereen een absolute aanrader!”

Danijela Budimir

Label

“Wat een waardevolle boodschap brengen jullie met dit boek!
Op een fijne, luchtige manier bieden jullie veel diepgang.”

Eveline Broekhuizen

Home » Boeken Overzicht

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!