Gratis E-learning kennismakingsmodule PostTraumatische Groei – Sterker door ellende

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden.

Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende c.q. trauma’s.
Het is veelal heftig en ingrijpend, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende?

Helemaal nergens voor nodig!
Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen.
In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

In deze introductie e-learning PostTraumatische Groei - Sterker door ellende maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG.
Het is geschikt voor iedereen die persoonlijk en/of professioneel te maken heeft met ellende of daarin gewoon geïnteresseerd is.

Deze e-learning biedt weer perspectief en is voor mensen die zelf met ellende te maken hebben een eerste (soms al grote) stap naar herstel en groei. Het biedt daar veel inspiratie en handvatten voor.
Voor professionals is het een interessante kennismaking met alle mogelijkheden die het gedachtegoed PTG biedt.

De e-learning bestaat uit 4 modules met in totaal 34 lessen.

Er zit een mooie afwisseling in qua luisteren, lezen en kijken, korte metaforische teksten, animaties en opdrachten.
De video’s zijn ingesproken door twee personen die in beeld en aan het woord zijn en die elkaar afwisselen. Dat maakt het gemakkelijker om geconcentreerd te blijven.

Mensen die de complete e-learning van 4 modules aanschaffen hebben 6 maanden toegang tot de e-learning en gedurende die tijd kan iemand ook gratis gebruik maken van de community.
Als daartoe behoefte is, kan iemand via de community vragen stellen en antwoorden vinden, webinars volgen, eventueel andere cursisten ‘zoeken’ met wie je online of face-to-face met de opdrachten aan de slag kunt gaan, podcasts luisteren, etc.

In deze kennismakingsmodule kun je één week gratis kennismaken met de e-learning via module 1. Je kunt daarna besluiten of je door wilt gaan. Eventueel kun je dat mét begeleiding/coaching van een gecertificeerde PTG-Practitioner doen.

PE Punten

Voor de complete e-learning is accreditatie aangevraagd bij diverse beroepsverenigingen. Voor het behalen van de PE punten is het volgen van minimaal 4 webinars en/of podcastafleveringen een voorwaarde. Er zijn inmiddels PE Punten toegekend door:

  • Landelijke Vereniging POH-GGZ (LV POH-GGZ), 8 PE punten

E-learning:
PostTraumatische Groei – Sterker door ellende

  • 1 modules
  • 8 lessen

0,00

Opties & Bestellen
Aangesloten bij

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!