E-learning PostTraumatische Groei – Sterker door ellende met STAP-subsidie

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden.

Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende c.q. trauma’s.
Het is veelal heftig en ingrijpend, maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende?

Soms is dat echt nodig, maar in veel gevallen is dat - met respect voor de doorstane ellende - nergens voor nodig! Je kunt er ook van groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen.
In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

In deze introductie e-learning PostTraumatische Groei - Sterker door ellende maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG.

Deze e-learning is enerzijds geschikt voor en biedt weer perspectief aan mensen die zelf met ellende te maken hebben of hebben gehad. Het biedt veel inspiratie en handvatten doordat de e-learning gericht is op het ‘ont’-wikkelen van de eigen capaciteiten en talenten.
Juist in moeilijke tijden is dat heel goed mogelijk. Dat zorgt uiteindelijk voor meer bewustwording, zelfmanagement en een bredere professionele en persoonlijke ontwikkeling waardoor cursisten zowel persoonlijk als professioneel weer steviger in het leven staan.
Anderzijds is de e-learning voor professionals een interessante kennismaking met alle mogelijkheden die het gedachtegoed PTG biedt. Ten eerste omdat zij ook mensen zijn die mogelijk zichzelf nog verder kunnen ‘ont’-wikkelen. Ten tweede omdat ze extra vaardigheden krijgen aangereikt in de breedste zin van het woord die in veel verschillende beroepsgroepen van bijzonder toegevoegde waarde zijn.

De e-learning bestaat uit 4 modules met in totaal 34 lessen.

Er zit een mooie afwisseling in qua luisteren, lezen en kijken, korte metaforische teksten, animaties en opdrachten. De video’s zijn ingesproken door twee personen die in beeld en aan het woord zijn en die elkaar afwisselen. Dat maakt het gemakkelijker om geconcentreerd te blijven.

Als je de complete e-learning van 4 modules aanschaft heb je 6 maanden toegang tot de e-learning en gedurende die tijd kun je ook gratis gebruik maken van de community.
De e-learning wordt afgesloten met een toets.

Programma e-learning

 • Wat is PostTraumatische Groei (PTG)
 • Mogelijkheden na tegenslag
 • De 4 essenties van PTG
 • Het belang van het begrip PTG
 • PTG-vragenlijst invullen en daardoor nader kennismaken met PTG
 • ‘Ont’-dekken van eigen talenten en valkuilen
 • Kennismaken met de 5 verschillende groeigebieden van PTG en bewustworden van de eigen groei en indien van toepassing per groeigebied doelen bepalen
 • Andere benaderingen van groei
 • Het proces van betekenisgeving
 • Hoe kun je PTG realiseren
 • Inzicht in het eigen wereldbeeld en de wijzigingen daarin door meegemaakte impactvolle levensgebeurtenissen
 • Het belang van kijken naar Krachten in plaats van alleen naar klachten

Deze e-learning is inclusief begeleiding en 4 uur coaching.

Tijdens het volgen van de e-learning kun je, als je daartoe behoefte voelt, in de community schriftelijk vragen stellen aan de docent. Ook zijn er Q&A webinars waarin je persoonlijk je vragen kunt stellen aan de docent.
Daarnaast krijg je 4 uur individuele coaching/begeleiding door een gecertificeerde PTG-Practitioner.

 

Je vindt hier meer informatie omtrent de aanvraagprocedure van de STAP-subsidie.
Je kunt je hier aanmelden voor de e-learning zonder STAP-subsidie.

Extra informatie

Opties

E-learning, E-learning met 3 uur coaching/begeleiding, E-learning met 6 uur coaching/begeleiding

E-learning:
PostTraumatische Groei – Sterker door Ellende

 • 4 modules
 • 34 lessen
 • Online Community
 • Gratis webinars
 • Inclusief begeleiding van de docent en 4 uur coaching

0,00

Opties & Bestellen
Aangesloten bij

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!