PostTraumatische Groei

Sterker door ellende

Sterker door ellende. Je vindt dit misschien gek klinken. En toch kan het echt.

Iedereen maakt ingrijpende gebeurtenissen mee

Bijvoorbeeld ziekte, burn-out, depressie, echtscheiding of je baan verliezen. Maar moeilijke tijden kunnen je levensloop positief veranderen.

Hoe? Door PostTraumatische Groei: ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

Koop ons boek en maak herkenbaar en inspirerend kennis met dit hoopvolle gedachtegoed.

Of schrijf je in voor onze inspiratiesessies, workshops, opleidingencoaching en nieuwsbrief.

Voor iedereen die voor zichzelf of als professional aan de slag wil.

Bekijk hier het inkijkexemplaar >

Managementboek.nl over ons boek >

Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende?
Helemaal nergens voor nodig!

Hardcover & fullcolor: €24,95 (gratis verzendig vanaf € 20,-)  E-book: € 19,95

Nieuw:

Gelukkig door ont-dekken

Sterker door ellende

Wat voor boek is dit nu eigenlijk? Een spreukenboek, een boek met ansichtkaarten, een boek met inspirerende teksten en levenswijsheden?
Eigenlijk is het dat allemaal en als je wilt kun je de illustraties zelfs nog inkleuren.

We merken in ons werk dat nuchtere, inspirerende, tot nadenken stemmende teksten mensen vaak op een beter spoor zetten. In dit boek zitten 53 kaarten met spreuken en toelichtende teksten voor alle weken van een jaar. We hebben het boek zo gemaakt dat jij ze eventueel ook als kaart per stuk kunt delen.

De intentie van de teksten is eigenlijk altijd om iemand helder en nuchter naar zichzelf en de omstandigheden te laten kijken, zodat het leven, de omstandigheden en de bijbehorende emoties en gedachtes beter hanteerbaar worden. Zodat jij jezelf gaat ont-dekken, herkennen, erkennen en zo optimaal mogelijk gaat hanteren.

Bekijk hier het inkijkexemplaar >

Hardcover & fullcolor: €18,95 (gratis verzendig vanaf € 20,-). 
Conform de wet op de vaste boekenprijs mogen wij bij bestellingen vanaf 10, 30 of 100 boeken respectievelijk 5, 10 of 20% korting geven. Dit gaat dan vanzelf bij de betaling.

Sterker door ellende Spreekt

Greet Vonk geeft regelmatig lezingen/workshops op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Greet heeft een positief verhaal over ellende en laat je op een betrokken en nuchtere manier heel anders kijken naar de ellende in je leven of die van iemand anders. En dat inspireert!.

Haar verhaal is geschikt voor diverse doelgroepen. Zij sprak bijvoorbeeld op het Europese Congres Positieve Psychologie en op het wetenschappelijke symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Zij verzorgt workshops voor o.a. coaches, HRM-/zorg-/arboprofessionals en leidinggevenden en leidt ook inspiratiesessies binnen organisaties over de ‘positieve kant’ van burn-out, overspanning, depressie, angsten en allerlei andere ellende. 

Bekijk de beschikbaarheid via de onderstaande boekingskantoren of boek direct via ons.

“Wat een waardevolle boodschap brengen jullie met dit boek!
Op een fijne, luchtige manier bieden jullie veel diepgang.”

Eveline Broekhuizen, redacteur

“Dat maakt dit boek ook zo speciaal: waar de heersende opvatting is dat mensen na hun ellende een kwetsbaarheid zullen houden die voor de omgeving een signaal vormt om ‘voorzichtig’ te zijn, brengen Anja en Greet ‘ellende’ voor het voetlicht als belangrijke levenservaringen die mensen sterker kunnen maken, en juist steviger en weerbaarder dan tevoren! Dit blijkt ook geheel in de lijn van de positieve psychologie te zijn, die het bevorderen van welzijn en gezondheid centraal stelt in plaats van ziekte en klachten. Van klacht naar kracht. En dat is waar we ons op moeten richten.”

Prof. dr. Judith Semeijn en Prof. dr. Tinka van Vuuren

“What doesn’t kill you
makes you stronger

Over de auteurs

Auteurs Anja Jongkind en Greet Vonk hebben samen praktijk Et Emergo. Ze combineren wetenschappelijk onderzoek met een schat aan praktijkervaring.  

Lees verder

Door gesprekken met Anja en Greet heb ik veel geleerd over mijzelf en hoe ik beter met bepaalde zaken en situaties om kan gaan. Dat heeft niet alleen na de lastige periode op mijn werk, maar zelfs privé positieve doorwerking gehad. Ik heb meer vertrouwen gekregen en geef beter aan wat ik wel en niet wil. Ik heb veel bijgeleerd waar ik de rest van mijn leven wat aan zal hebben.”

Melanie

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!