Inspiratiesessie PostTraumatische Groei (PTG): Sterker door ellende

PTG gaat over ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend. Maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

“Sterker door ellende”. Je vindt dit misschien een gekke naam. En toch kan het echt.

Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende?
Soms is dat echt nodig, maar in veel gevallen is dat - met respect voor de doorstane ellende - nergens voor nodig! Je kunt er ook van groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen.

In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

 

Doelgroep

In deze inspiratiesessie maak je op korte en krachtige wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG. De inspiratiesessie is geschikt voor iedereen die persoonlijk of professioneel te maken heeft met ellende of die gewoon wil weten hoe je beter met ellende om kunt gaan.

 

Programma 

  • Wat is PostTraumatische Groei (PTG)
  • De 4 essenties van PTG
  • Het belang van het begrip PTG
  • PTG-vragenlijst invullen en daardoor kort nader kennismaken met PTG
  • Kennismaken met de 5 verschillende deelgebieden van PTG
  • De impact van de kennis van PTG binnen organisaties en begeleidingstrajecten: het voor- en na PTG-tijdperk

 

Opname

Na je aanmelding krijg je direct een mail met een link naar de opname van de inspiratiesessie en kun je die meteen 'terugkijken'.
Indien gewenst kun je gebruik maken van ondertiteling.

 

Et Emergo

Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964) werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo. Ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld en werken daar in de praktijk ook mee. Anja werkt in haar praktijk als therapeut, later als coach al meer dan 40 jaar vanuit deze uitgangspunten. Greet leerde 20 jaar geleden 'het vak' van Anja en deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Greet Vonk MSc
Deze inspiratiesessie wordt gegeven door Greet Vonk. Greet geeft regelmatig lezingen/workshops op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Zij doet dat voor diverse doelgroepen. Zij sprak bijvoorbeeld op het Europese Congres Positieve Psychologie en op het wetenschappelijke symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Zij verzorgt workshops voor o.a. coaches, HRM-/zorg-/arboprofessionals en leidinggevenden en leidt ook inspiratiesessies binnen organisaties over de ‘positieve kant’ van burn-out, overspanning, depressie, angsten en allerlei andere ellende.

Greet Vonk (MSc) is als Master Practitioner Coach aangesloten bij EMCC/NOBCO.

 

Ervaringen

Dit nieuwe inzicht in Post Traumatische Groei, heeft mij echt geraakt in mijn hart. Omdat het perspectief zo hoopgevend is en kracht kan geven aan iedereen. Het helpt mij enorm om met deze positieve bril naar moeilijke periodes in het leven van mensen te kijken. Ook ervaar ik duidelijker de waarde van mijn eigen worstel- en groeiproces en kan ik nu meevoelen met de uitspraak ‘Kennis is niets zonder levenskunst’ (Voltaire) 🙂

Sytske Hosper
Orthopedagoog

 

Heel erg bedankt voor de inspiratiesessie van vanochtend. 
Die cadeautjes verpakt in prikkeldraad vind ik geweldig! In plaats van me af te vragen hoe het kan dat ik zoveel pech heb, zie ik het ineens anders. Jullie boek staat inmiddels op de e-reader en als mijn veerkracht tekort schiet weet ik jullie te vinden.

Albertine 't Hoen

 

Dat was nog eens een mooie start van de dag, ik kreeg er energie van !!!!
Bedankt voor de inspirerende en uitgebreide presentatie. Ik heb in een uur veel mooie dingen aangereikt gekregen, en het was prettig luisteren en volgen!

Karen van der Worp
Coach en trainer bij het post-hbo team van Hogeschool Rotterdam

Extra informatie

Datum en tijd

maandag 5 september 2022 19.30 – 20.30 uur, maandag 3 oktober 2022 19.30 – 20.30 uur, maandag 31 oktober 2022 19.30 – 20.30 uur, maandag 28 november 2022 19.30 – 20.30 uur, dinsdag 20 december 2022 19.30 – 20.30 uur, dinsdag 31 januari 2023 19:30 – 20:30 uur, opname terugkijken wanneer het mij uitkomt

Praktische informatie

Tijdsduur: ca. 1 uur
Locatie: Na je aanmelding krijg je direct een mail met een link naar de opname van de inspiratiesessie en kun je die meteen ‘terugkijken’.

Opties & Bestellen
Aangesloten bij

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!