Online Inspiratiesessie PostTraumatische Groei (PTG) – Sterker door ellende

0,00

PTG gaat over ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend. Maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

Je hoeft je niet meer aan te melden. Kijk bij de praktische informatie hieronder hoe je mee kunt doen!

Categorie:

Beschrijving

Bekijk hoe je deze inspiratiesessies kunt volgen.

“Sterker door ellende”. Je vindt dit misschien een gekke naam. En toch kan het echt.

Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Dat is nergens voor nodig! Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen.

In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

Doelgroep

In deze inspiratiesessie maak je op korte en krachtige wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG. De inspiratiesessie is geschikt voor iedereen die persoonlijk of professioneel te maken heeft met ellende of die gewoon wil weten hoe je beter met ellende om kunt gaan.

Programma 

  • Wat is PostTraumatische Groei (PTG)
  • De 4 essenties van PTG
  • Het belang van het begrip PTG
  • PTG-vragenlijst invullen en daardoor kort nader kennismaken met PTG
  • Kennismaken met de 5 verschillende deelgebieden van PTG
  • De impact van de kennis van PTG binnen organisaties en coachtrajecten: het voor- en na PTG-tijdperk

Et Emergo

Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964) werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo. Ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld en werken daar in de praktijk ook mee. Samen schreven ze het bestseller boek PostTraumatische Groei – Sterker door ellende. Anja werkt in haar praktijk als therapeut, later als coach al meer dan 40 jaar vanuit deze uitgangspunten. Greet leerde 20 jaar geleden ‘het vak’ van haar en deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Greet Vonk MSc
Deze inspiratiesessie wordt gegeven door Greet Vonk. Greet geeft regelmatig lezingen/workshops op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Zij doet dat voor diverse doelgroepen. Zij sprak bijvoorbeeld op het Europese Congres Positieve Psychologie en op het wetenschappelijke symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Zij verzorgt workshops voor o.a. coaches, HRM-/zorg-/arboprofessionals en leidinggevenden en leidt ook inspiratiesessies binnen organisaties over de ‘positieve kant’ van burn-out, overspanning, depressie, angsten en andere ellende.

Greet Vonk (MSc) is als Master Practitioner Coach aangesloten bij EMCC/NOBCO.

Praktische informatie

Tijdsduur: 1 uur
Locatie: Online via Zoom
Prijs: Gratis

Je kunt zonder je aan te melden mee doen.

Zo kun je mee doen:

Hieronder staat aangegeven hoe je kunt inloggen in de Zoom omgeving.

  1. Zorg dat je een goede internetverbinding hebt.
  2. Download de Zoom-app via https://zoom.us/support/download. Het is handig om dit van te voren te regelen want het kost een een paar tot 5 minuten.
  3. Je treedt circa 5 à 10 minuten vóór de inspiratiesessie in onze digitale trainingsruimte binnen. Klik daarvoor op deze link: https://zoom.us/j/2569429936. Alleen het ID-nummer intypen werkt niet meer vanwege security aspecten. Dus echt deze link gebruiken.
  4. Wil je als je ‘binnen’ bent je webcam aanzetten en je geluid uit (mute).