Webinar “Sterker door ellende: 5 jaar na Bataclan”

Doelgroep

Het webinar is geschikt voor iedereen die persoonlijk of professioneel te maken heeft met ellende of die gewoon wil weten hoe je beter met ellende om kunt gaan. Crisisprofessionals en hulpverleners zullen dan ook zeker wat opsteken van dit webinar.

Programma 

14.30 uur        Welkom door Ina Strating van de Crisiscentrale.

14.35 uur        Greet Vonk (Et Emergo) vertelt over:

  • Wat is PostTraumatische Groei (PTG)
  • De 4 essenties van PTG
  • Het belang van het begrip PTG
  • PTG-vragenlijst invullen en daardoor kort nader kennismaken met PTG
  • Kennismaken met de 5 verschillende deelgebieden van PTG
  • De impact van de kennis van PTG binnen organisaties en begeleidingstrajecten: het voor- en na PTG-tijdperk

15.05 uur        Ruimte voor vragen stellen aan Greet.

15.15 uur        Ferry Zandvliet vertelt over zijn ervaringen tijdens en na de aanslag in Bataclan.

15.45 uur        Ruimte voor vragen stellen aan Ferry.

15.55 uur        Pauze.

16.00 uur        Ferry en Greet in gesprek, ruimte voor het stellen van vragen.

16.30 uur        Afsluiting.

Organisatoren

Ferry Zandvliet

Ferry is een 'ouwe zeikerd'. Hij is boos. Op zijn omgeving, op de scheiding van zijn ouders, op alles wat niet goed loopt, op de wereld in het algemeen.
Tot 13 november 2015. Dan is hij met vrienden in het Parijse theater Bataclan als drie mannen met Kalasjnikovs het vuur openen in de volgepakte zaal. Ferry ziet en voelt hoe tientallen mensen naast hem worden gedood. Even weet hij zeker dat ook zijn leven voorbij is. Maar kruipend door het bloed en over de lichamen weet hij wonder boven wonder te ontsnappen.
Die ervaring verandert zijn leven. Langzaam maakt zijn boosheid plaats voor dankbaarheid en vergeving, met als hoogtepunt het feit dat hij bevriend raakt met de vader van één van de aanslagplegers. Hij vertelt zijn optimistische verhaal voor een steeds groter publiek. Zo verandert de 'ouwe zeikerd' in een inspirator.

Ferry’s boek gaat over zijn ervaringen van die vreselijke vrijdagavond en de vijf jaar erna: ervaringen die hij niemand gunt, met gevolgen die hij nooit had willen missen.

Meer informatie, zie www.ferryzandvliet.nl, info@ferryzandvliet.nl.

Et Emergo / Greet Vonk

Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964) werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo. Ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld en werken daar in de praktijk ook mee. Ze coachen, publiceren en geven workshops, lezingen, inspiratiesessies en opleidingen over PostTraumatische Groei - Sterker door ellende.

Greet Vonk geeft regelmatig (online) lezingen/workshops op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Zij doet dat voor diverse doelgroepen. Zij sprak bijvoorbeeld op het Europese Congres Positieve Psychologie en op het wetenschappelijke symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Zij verzorgt workshops voor o.a. psychologen, coaches, HRM-/zorg-/arboprofessionals en leidinggevenden en leidt ook inspiratiesessies binnen organisaties over de ‘positieve kant’ van burn-out, overspanning, depressie, angsten en allerlei andere ellende.
Greet Vonk (MSc) is als Master Practitioner Coach aangesloten bij EMCC/NOBCO.

Meer informatie, zie www.sterker-door-ellende.nl, info@sterker-door-ellende.nl

Crisiscentrale / Ina Strating

De Crisiscentrale is een platform voor 360 graden crisismanagement. Professionals en bureaus in crisismanagement en crisiscommunicatie werken binnen de Crisiscentrale samen om organisaties in acute crisissituaties te ondersteunen. Dit alles met maar één doel: zoveel mogelijk gevolgschade helpen voorkomen.
Ina Strating is mede-eigenaar van de Crisiscentrale en specialist in crisiscommunicatie en nafase/nazorg. Zij heeft na grote en ingrijpende gebeurtenissen (overheids)organisaties ondersteund met altijd als basisprincipe: “doet het zelf, ik help je”. PTG is een thema dat zij ook persoonlijk ‘ademt’ en uitdraagt.

Et Emergo en Ferry Zandvliet zijn beiden partner en ambassadeur van de Crisiscentrale.

Meer informatie, zie www.crisiscentrale.nl, 0900-1230000, info@crisiscentrale.nl.

Praktische informatie

Tijdsduur: Ca. 2 uur
Prijs: De genoemde prijzen zijn exclusief BTW.
Locatie: Online. Je ontvangt tijdig per mail de login-gegevens.
Deelnemers: Maximaal 100

 

Vrijdagmiddag 27 november tussen 14.30 en 16.30 uur organiseren de Crisiscentrale, Et Emergo en Ferry Zandvliet een webinar rondom het thema ‘Sterker door ellende’. Aanleiding is het verschijnen van het eerste boek van Ferry Zandvliet: ‘Souvenirs, beter na Bataclan’.

Vanwege trieste persoonlijke omstandigheden in de familie van Ferry wordt het webinar verplaatst naar 2021.
Een definitieve datum volgt later.

‘What doesn’t kill you, makes you stronger’

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend. Maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

Ferry Zandvliet ís een schoolvoorbeeld van sterker in je leven staan door ellende. Ferry overleefde 5 jaar geleden de aanslag in Bataclan (Parijs) en schreef daar een boek over. Dit boek verschijnt op 13 november 2020, precies 5 jaar na de aanslag.
Ferry inspireert inmiddels wereldwijd mensen hun leven in eigen hand te nemen. Juist ook na ellende. Ook vindt Ferry dat hulpverleners moeten willen leren van zijn ervaringen. In dit webinar geeft hij daarom ook praktische handvatten over het verbeteren van crisismanagement en nazorg na incidenten.

Na dit webinar ontvang je per post 2 boeken:

  • het nieuwe boek van Ferry Zandvliet ‘Souvenirs, beter na Bataclan’.
  • het boek ‘PostTraumatische Groei – Sterker door ellende’ van Greet Vonk en Anja Jongkind.

 

75,00

Opties & Bestellen

Aangesloten bij

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!