Pers

PostTraumatische Groei willen wij bekender maken dan PTSS. Waarom? Omdat je er zo veel sterker van kunt worden! Omdat zoveel mensen daardoor gaan groeien in moeilijke tijden en daarmee van iets akeligs iets waardevols kunnen maken. Hoe meer mensen dat weten, hoe beter het gaat. Daarom vertellen we graag over ons werk. In media en in eigen publicaties. Dit is een selectie.

 

Publicaties

Effects of post-traumatic growth and personal resources on burnout recovery. Het wetenschappelijke onderzoek van Greet Vonk, dat is gepubliceerd in The International Journal of Workplace Health Management, september 2019.
Het is ook beschikbaar in pdf.

Er is vaak veel aandacht voor herstel of het verminderen van klachten, maar niet voor groei. En dat is niet slim. Juist tijdens moeilijke momenten is er meer kans voor groei en om sterker uit de strijd tevoorschijn te komen. Dus niks kwetsbaarheid of op grenzen blijven letten!  

Anja en Greet betogen dit in The Optimist, oktober 2019. 

Door PostTraumatische Groei kun je je ontwikkelen. Artikel van Anja en Greet in Loopbaanvisie, augustus 2019.  

Een serie artikelen waarin wij beschrijven hoe je als HR professional PostTraumatsiche Groei kunt inzetten.  

HRCommunity, zomer 2019

 

In de media

‘Wat me niet doodt, maakt me sterker’, schreef Nietzsche ooit. Kun je dan ook sterker worden door een burn-out of trauma? Ja, zegt de wetenschap van posttraumatische groei, soms kan dat. “Er wordt te veel van uitgegaan dat je zwakker wordt van ellende” geven wij aan in dit genuanceerde artikel. 

Trouw, januari 2020.   

“Hoezo altijd op je grenzen blijven letten? Je kunt sterker uit je ellende komen.” Dat vertellen we in dit interview met RTL en RTLZ, 26 oktober 2019.

Bewust en onbewust bestempelen we mensen die een burn-out hebben (gehad) als kwetsbaar. Het is een belemmerend en onterecht oordeel. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een burn-out wel degelijk samen kan gaan met persoonlijke groei. Interview The Optimist Daily, september 2019

Krijg inzicht hoe een ellendige situatie kan leiden tot een positieve groei.

Interview waarin Prof. Dr. Judith Semeijn (Hoogleraar Duurzaam HRM en bijzonder hoogleraar Loopbaanmanagement) en Greet Vonk vertellen over hun onderzoek. Open Universiteit september 2019.