Overzicht Webinars
Community PostTraumatische Groei – Sterker door ellende

Community-leden: gratis / Particulieren: € 10,00 excl. btw / Zakelijk: € 15,00 excl. btw
Community-leden kunnen zich gratis aanmelden via de community; overige deelnemers kunnen zich hieronder aanmelden. 

Datum/tijd
Dinsdag 13 september 2022
19:30-20:30 uur

Spreker
Ferry Zandvliet

Onderwerp
Van ‘ouwe zeikerd’ naar ‘inspirator
Op 13 november 2015 is Ferry met vrienden in het Parijse theater Bataclan als drie mannen met Kalasjnikovs het vuur openen in de volgepakte zaal. Ferry ziet en voelt hoe tientallen mensen naast hem worden gedood. Wonder boven wonder weet hij te ontsnappen.
Die ervaring verandert zijn leven. In zijn boek ‘Souvenirs – Beter na Bataclan’ schrijft Ferry dat hij door iets afschuwelijks gelukkiger is geworden. Dat ging echter niet vanzelf. Integendeel. Het was een worsteling.
In dit webinar geeft Ferry een vervolg op zijn podcast aflevering in onze podcast Cadeautje verpakt in prikkeldraad en kunnen deelnemers daarover ook vragen stellen.

Aanmelden

Datum/tijd
Dinsdag 20 september 2022
09:30-10:30 uur

Spreker
Karin Koekkoek

Onderwerp
Re-integratie, PTG en de wet Poortwachter
Karin is arbeidsdeskundige en PTG-Practitioner en ze legt uit hoe je creatief binnen de regels van de wet Poortwachter regie kunt nemen in het herstel- en groeiproces.

Aanmelden

Datum/tijd
Vrijdag 30 september 2022
09:00-10:00 uur

Spreker
Marijke Scholten

Onderwerp
Fuck-it! Burn-out en PTG
Marijke deelt in haar verhaal FUCK IT! hoe zij van Moet naar Moed en van Hard naar Hart ging. Haar persoonlijke stappenplan geeft inzicht in en richting aan hoe herstellen van een burn-out er uit kan zien en wat écht helpt om te groeien. PTG zorgt ervoor dat ze nu meer durft en doet waar ze van droomt.

Aanmelden

Datum/tijd
Vrijdag 7 oktober 2022
09:30-10:30 uur

Spreker
Annemieke Koldenhof

Onderwerp
Trauma en de werkomgeving
Van alle mensen maakt 90% een traumatische gebeurtenis mee in zijn of haar leven.
​De emoties en de stress die daarmee gepaard gaan, hebben onvermijdelijk impact op de werkomgeving.
​Erover praten is niet gemakkelijk en de meeste managers hebben geen idee hoe zij ermee om moeten gaan. Begrijpen dat een traumatische gebeurtenis zowel een negatief als een potentieel positief effect kan hebben op het functioneren van medewerkers, is cruciaal om de juiste steun te kunnen geven en om verstoring van de prestaties te beperken.
​Annemieke deed er onderzoek naar. Zij deelt haar aanbevelingen en geeft praktische handvatten voor werkgevers, managers, werknemers en collega’s.

Aanmelden

Datum/tijd
Maandag 10 oktober 2022
19:30-20:30 uur

Spreker
Sietse Hoogeveen

Onderwerp
Stressregulatie
Sietse is kPNI-therapeut en fysiotherapeut. De klinische Psycho-Neuro-Immunologie richt zich op het behandelen van oorzaken (meestal meer dan één) van klachten door middel van het zoeken van aanpassingen in de leefstijl.
In dit webinar vertelt Sietse hoe je zenuwstelsel functioneert: hoe je lijf schakelt tussen stressvolle omstandigheden (sympathicus) en ontspanning (parasympathicus). Bij verstoring van de balans hiervan krijg je klachten en verminderde stresstolerantie. Leer om belangrijke factoren hierin te herkennen en krijg praktische handvatten om met behulp van je leefstijl de controle te herpakken.

Aanmelden

Datum/tijd
Maandag 7 november 2022
19:30-20:30 uur

Spreker
Mirjam Visser-Fuchs

Onderwerp
PostTraumatische Groei en hoogbegaafdheid
Mirjam is certified PTG-practitioner en specialist op het gebied van hoogbegaafdheid.
Ze vertelt welke traumatiserende impact het kan hebben als je talenten niet gezien worden of zelfs verkeerd geïnterpreteerd worden. PTG betekent dan dat je je talenten kunt ontdekken en (h)erkennen, zodat die tot bloei kunnen komen. Hoe werkt dat!

Aanmelden

Home » Webinars

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!