Overzicht Webinars

We organiseren ongeveer 1 keer per maand een webinar, behalve in de maanden juli en augustus.
Naast onze podcast Cadeautje verpakt in prikkeldraad kun je op een laagdrempelige manier kennis verwerven en ervaringen beluisteren met betrekking tot PostTraumatische Groei.

Simpelweg weten dat PTG bestaat, kan al helpend zijn om het te kunnen bereiken, waarbij de podcasts en de webinars al veel mogelijkheden en ervaringen tonen.

Voor de webinars nodigen wij sprekers uit die op hun eigen inspirerende wijze hun ervaringen delen. Hieronder staat aangegeven voor welke webinars je je nu kunt aanmelden.

Iedereen kan zich gratis aanmelden om een webinar live te bekijken.
Voor deelnemers van de e-learning PostTraumatische Groei – Sterker door ellende (Complete versie) is het mogelijk om de webinars terug te kunnen kijken.

Datum/tijd
Dinsdag 10 september 2024
20.00 – 21.00

Spreker
Marianne Verkleij

Onderwerp
Mantelzorg en PTG

Mariannes jongste dochter werd geboren met microcefalie. Dat is een aandoening waarbij de hersenen niet volgroeid zijn. Het perspectief was totaal onduidelijk en hun leven werd meteen een rollercoaster. Hun dochter is nu 21 jaar en heeft 24/7 zorg nodig.
Marianne was projectmanager en het lukte haar met veel vallen en opstaan om ‘alles’ goed te regelen. Hun leven is nu in rustiger vaarwater terecht gekomen en Marianne constateert nu ook dat de ellende haar ook veel rijkdom heeft opgeleverd.
Marianne besloot een aantal jaren geleden haar werk te maken van het regelwerk rondom mantelzorg en WLZ-zorg en ze is nu mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner.

In het webinar gaat Marianne in op:

• Hoe haar eigen leven veranderde nadat hun jongste dochter werd geboren
• De wanhoop die ze vaak voelde, hoe ze ‘overleefde’ en uiteindelijk hulp zocht
• Wat mantelzorg eigenlijk precies inhoudt
• Haar rol als mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner
• Dat ze merkt dat slachtofferschap niet werkt. Hoe meer iemand daarin gaat zitten, des te meer alles een moeras wordt
• Welke regelingen er allemaal zijn en hoe een mantelzorgmakelaar / cliëntondersteuner kan helpen bij het vinden van de weg
• Hoe zij PostTraumatische Groei realiseerde

Aanmelden is gratis

Datum/tijd
Dinsdag 1 oktober 2024
20.00 – 21.00

Spreker
Jeroen Zwaal

Onderwerp
Psychoses en PTG

Jeroen kreeg toen hij 18 jaar was zijn eerste psychose en heeft uiteindelijk 5 keer een psychose gehad. Hij ontdekte ten slotte dat die psychoses te maken hadden met trauma’s van hemzelf en van zijn vader. De psychoses bleken de nooduitgang te zijn geweest in situaties waarin de spanningen veel te hoog opliepen. Uiteindelijk heeft hij geleerd om op een andere manier met spanningen om te gaan en is daardoor nu niet meer psychosegevoelig.
Hij heeft samen met KRO-NCRV een VR-bril gecreëerd en gebruikt die nu in workshops waarin allerlei professionals en belangstellenden op een andere manier naar psychoses leren kijken en er anders mee leren omgaan.

In het webinar gaat Jeroen in op:

• Dat zijn psychoses gebaseerd waren op reële angsten en spanningen
• Dat hij zelf ontdekte dat zijn psychoses met trauma’s van zijn vader en van zichzelf te maken hadden
• Hoe hij leerde op een andere manier met spanningen en onrust om te gaan
• Dat zijn psychoses uiteindelijk poorten bleken te zijn naar een nieuwe levensfase
• Hoe belangrijk het is om boosheid en emoties de ruimte te geven en dat hij in de begeleiding die hij kreeg die ruimte te weinig kreeg
• Dat het begrip PostTraumatische Groei een hele fijne bevestiging is voor de route die hij heeft doorlopen

Aanmelden is gratis

Home » Webinars

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!