Overzicht Webinars
Community PostTraumatische Groei – Sterker door ellende

Community-leden: gratis / Particulieren: € 10,00 excl. btw / Zakelijk: € 15,00 excl. btw
Community-leden kunnen zich gratis aanmelden via de community; overige deelnemers kunnen zich hieronder aanmelden.

Als je niet kunt, kun je het webinar later terugkijken.

 

Datum/tijd
Dinsdag 17 mei 2022
09:30-10:30 uur

Spreker
Lotte van Lith

Onderwerp
Shaken, not Broken: psychologisch groeien middels bewustwording van innerlijke conflicten
De Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski maakte twee wereldoorlogen mee en vroeg zich af hoe zowel het mooiste als meest gewelddadige, menselijke gedrag te begrijpen waren. Gaandeweg vatte hij zijn ideeën hierover samen in zijn theorie van positieve desintegratie. De kern hiervan is dat individuen een persoonlijke ontwikkeling kunnen ervaren door te leren van hun innerlijke conflicten en groeiende waardenhierärchie. De theorie van positieve desintegratie is vooralsnog met name bekend binnen het onderzoek naar en onderwijs van begaafde personen. Dabrowski stelde namelijk dat ‘overprikkelbaarheid’ een belangrijke rol speelt binnen de persoonlijkheidsontwikkeling die hij in zijn theorie uit eén zette. Interessant is dat zijn theorie als een voorloper op de posttraumatische groeitheorieën gezien kan worden. In dit webinar geeft Lotte een levendige introductie op de theorie van Dabrowksi, de relevantie hiervan voor personen geïnteresseerd in PTG en aspecten die inzicht bieden in begaafdheid.

Aanmelden

Datum/tijd
Dinsdag 24 mei 2022
19:30-20:30 uur

Spreker
Sietse Hoogeveen

Onderwerp
Voeding als medicijn
Sietse is kPNI-therapeut en fysiotherapeut. De klinische Psycho-Neuro-Immunologie richt zich op het behandelen van de oorzaken (meestal meer dan één) door middel van het zoeken van aanpassingen in de leefstijl.
In dit webinar vertelt Sietse hoe verandering van voeding al snel grote effecten. kan hebben op gezondheid, gemoedstoestand en stress-tolerantie.

Aanmelden

Datum/tijd
Vrijdag 3 juni 2022
09:30-10:30 uur

Spreker
Annemieke Koldenhof

Onderwerp
Trauma en de werkomgeving
Van alle mensen maakt 90% een traumatische gebeurtenis mee in zijn of haar leven.
​De emoties en de stress die daarmee gepaard gaan, hebben onvermijdelijk impact op de werkomgeving.
​Erover praten is niet gemakkelijk en de meeste managers hebben geen idee hoe zij ermee om moeten gaan. Begrijpen dat een traumatische gebeurtenis zowel een negatief als een potentieel positief effect kan hebben op het functioneren van medewerkers, is cruciaal om de juiste steun te kunnen geven en om verstoring van de prestaties te beperken.
​Annemieke deed er onderzoek naar. Zij deelt haar aanbevelingen en geeft praktische handvatten voor werkgevers, managers, werknemers en collega’s.

Aanmelden

Datum/tijd
Dinsdag 14 juni 2022
09:00-10:00 uur

Spreker
Marijke Scholten

Onderwerp
Fuck-it! Burn-out en PTG
Marijke deelt in haar verhaal FUCK IT! hoe zij van Moet naar Moed en van Hard naar Hart ging. Haar persoonlijke stappenplan geeft inzicht in en richting aan hoe herstellen van een burn-out er uit kan zien en wat écht helpt om te groeien. PTG zorgt ervoor dat ze nu meer durft en doet waar ze van droomt.

Aanmelden

Datum/tijd
Maandag 20 juni 2022
16:00-17:00 uur

Spreker
Mathilde Maas Kuper

Onderwerp
Pijnmanagement in organisaties
Mathilde is als organisatieadviseur expert op het gebied van ‘pijn’ binnen organisaties. Ze schreef het boek ‘De verfrissende smaak van zure appels’ en vertelt in de webinar hoe je door goed pijnmanagement ongewenste situaties in teams en organisaties kunt voorkomen en hoe je juist kunt profiteren van die pijnsignalen.

Aanmelden

Home » Webinars

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!