Masterclass PostTraumatische Groei (PTG): Sterker door ellende

PTG gaat over ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend. Maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

"Sterker door ellende”. Je vindt dit misschien een gekke naam. En toch kan het echt.

Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Dat is nergens voor nodig! Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen.

In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

Doelgroep

In deze masterclass maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtengoed van PTG. De masterclass is geschikt voor iedereen die te maken heeft met burn-out of andere ellende of er gewoon belangstelling voor heeft.

Programma 

  • Wat is PostTraumatische Groei (PTG)
  • Wetenschappelijke Publicatie van Greet: PostTraumatische Groei na een burn-out
  • Effect van het positieve etiket of label PTG op herstel-/groeiprocessen
  • PTG-vragenlijst invullen en daardoor kort nader kennismaken met PTG
  • Bekend raken met de 5 verschillende deelgebieden van PTG
  • Inzichten en kennis die helpen bij het ondersteunen van mensen die ellende ervaren en bijdragen aan herstel én groei
  • De impact van de kennis van PTG binnen organisaties en coachtrajecten: het voor en na PTG-tijdperk.

Et Emergo

Deze masterclass wordt gegeven door Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964). Zij werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo. Ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld en werken daar in de praktijk ook mee.

Anja werkt in haar praktijk als therapeut, later als coach al meer dan 35 jaar vanuit deze uitgangspunten. Greet deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Hun boek PostTraumatische Groei: Sterker door ellende komt begin 2020 uit.

Zij geven regelmatig lezingen, workshops en trainingen op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG) voor diverse doelgroepen.
Greet sprak bijvoorbeeld op het Europese Congres Positieve Psychologie en op het wetenschappelijke symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)

Praktische informatie

Tijdsduur: 1 dagdeel
Locatie: diverse locaties in Nederland
Prijs: € 115,- ex. btw. Je krijgt gratis het boek 'PostTraumatische Groei - Sterker door ellende'. Check ook onze annuleringsvoorwaarden.
Deelnemers: Minimaal 15 en maximaal 60

“Als we niets doen, zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting. Dat is een voorspelling die dienstverlener Arbo Unie doet.” (AD, 14-10-2019)

De masterclass PTG die wij aanbieden, geeft je een ander, veel positiever perspectief.

115,00

Opties & Bestellen

Aangesloten bij

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!