Studiedag 29 mei 2024

Programma

 

Gastdocent: Prof. Dr. Nele Jacobs
Thema:
Psychologie van de levensloop en PTG

09.30 Ontvangst en diplomering groep 5

10.30 – 11.30 Ontvangst groepen 1 t/m 4 en bijpraten

11.30 – 13.00 Les Nele Jacobs

13.00 – 14.00 Lunch

14.00 – 15.30 Les Nele Jacobs

15.30 – 16.00 Mededelingen, vragen en afronding

16.00 Einde

 

Inhoud Programma

PTG en de (werk)omgeving

Dag 7 in de opleiding tot PTG-Practitioner / PTG-Coach werd tot nu toe verzorgd door Prof. Dr. Tinka van Vuuren. Tinka gaat echter met pensioen en we hebben Prof. Dr. Nele Jacobs en ‘onze eigen’ Karin Koekkoek bereid gevonden dag 7 vanaf nu in te vullen. Karin gaat daarbij in op de wet Poortwachter en Nele geeft les over PTG vanuit haar professie als Hoogleraar Levenslooppsychologie.
Omdat we datgene wat Nele te bieden heeft als een verrijking beschouwen, hebben we besloten om haar bijdrage deze keer aan te bieden als studiedag voor degenen die Certified PTG-Practitioner / Certified PTG-Coach zijn van de groepen 1 t/m 5.

De interactieve lezing begint met een introductie in de levenslooppsychologie, waarin een visie op de menselijke ontwikkeling door de levensloop heen wordt gepresenteerd. Deze visie sluit aan bij de Positieve Psychologie, een relatief jonge stroming binnen de psychologie die het belang van welzijn, welbevinden en optimaal functioneren benadrukt.
Vervolgens diepen we (PostTraumatische) groei door de levensloop heen verder uit, met presentatie van bevindingen uit relevant wetenschappelijk onderzoek. Kennis heeft echter pas nut als het toegepast wordt.

Daarom biedt een belangrijk deel van de lezing praktische handvatten ter bevordering van groei.
We verkennen vanuit de wetenschap de rol van emoties en onderzoeken hoe inzichten uit andere psychologische stromingen kunnen bijdragen aan het stimuleren van groei door de levensloop heen.

 

Prof. Dr. Nele Jacobs

Nele is hoogleraar Levenslooppsychologie en verantwoordelijk voor de master Levenslooppsychologie aan de Open Universiteit. De master levenslooppsychologie leidt studenten op tot experts die mensen in alle levensfasen optimaal kunnen begeleiden. Geïnspireerd door de positieve psychologie ligt de nadruk daarbij op het bevorderen van welbevinden en zelfrealisatie. Het fenomeen PostTraumatische Groei is onderdeel van het lesprogramma.
Nele is ook als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Maastricht.

 

Praktische informatie

Tijdsduur: 1 dag
Locatie: Het Vogelrijk in Wittelte

195,00

Opties & Bestellen
Aangesloten bij

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!