Terugkomdag 21 september 2022

Programma

Thema: Niet aangeboren hersenletsel (NAH)

09.30 – 10.30 Ontvangst en diplomeringsgesprekken groep 3

10.30 – 10.45 Diplomering groep 3

10.45 – 11.00 Ontvangst groep 1 en 2

11.00 – 12.30 Presentatie Albrecht Bouwman

12.30 – 14.00 Lunch

13.30 – 15.00 Presentatie Thorben Meijer

15.00 – 16.00 Voorbeeldgesprek Anja met Thorben

16.00 – 17.00 Nadere verkenning NAH

 

Over Albrecht Bouwman

Het geweldige Bevrijdingsfestival 2008 eindigt in een drama voor Albrecht en zijn gezin. Albrecht en zijn vrouw Carola fietsen met hun jonge gezin van het festival naar huis. Een dronken jongen rijdt Carola aan en zij wordt buiten bewustzijn met de traumahelikopter afgevoerd. Carola houdt hieraan hersenletsel (NAH) over. Albrecht probeert alle ballen hoog te houden, maar valt uiteindelijk uit met burn-out en PTSS.

Albrecht schrijft een boek over zijn ervaringen en die van zijn gezin. In ‘En dan wordt alles anders…’ beschrijft hij wat zijn gezin is overkomen, maar ook over met wie ze vervolgens allemaal in aanraking komen. Langzaam maar zeker neemt zijn veerkracht af en valt hij uit.
Het schrijven van het boek zorgt er mede voor dat Albrecht de moeilijke periode ‘in zijn leven verweeft’ en dat hij gesterkt weer verder kan.

 

Over Thorben Meijer

In 2017 heeft Thorben als gevolg van een sportongeluk Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) opgelopen. In drie jaar tijd heeft hij twee jaar gerevalideerd in het ziekenhuis. Hij gaat door diepe fysieke en mentale dalen, maar komt daar ook weer uit. Hij moest wel z’n hele leven omgooien.
Hij komt er uiteindelijk veel sterker uit. Ook al heeft hij nog met veel beperkingen te maken, toch is hij soms bijna dankbaar voor de grote tegenslag in zijn leven. Het heeft hem zoveel opgeleverd.

Praktische informatie

Tijdsduur: 1 dag
Locatie: Het Vogelrijk in Wittelte

195,00

Opties & Bestellen
Aangesloten bij

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!