Workshop PostTraumatische Groei – Sterker door ellende voor medewerkers en particulieren

PTG gaat over ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend. Maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

“Sterker door ellende”. Je vindt dit misschien een gekke naam. En toch kan het echt.
Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Helemaal nergens voor nodig! Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen.
In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

Doelgroep

In deze workshop maak je op inspirerende, herkenbare en bruikbare wijze kennis met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG. De workshop is geschikt voor iedereen die te maken heeft met ellende of er gewoon belangstelling voor heeft.

Programma

  • Wat is PostTraumatische Groei (PTG)
  • Waarom is PTG zo belangrijk
  • Effect van het positieve etiket of label PTG op herstel-/groeiprocessen
  • PTG-vragenlijst invullen en bespreken en daardoor ‘ervaring opdoen’ met PTG
  • Bekend raken met de 5 verschillende deelgebieden van PTG
  • Handvatten en kennis die helpen bij het sterker worden door ellende

Praktische informatie

Tijdsduur: 1 dagdeel
Locatie: de workshop wordt zowel in-company als op diverse locaties aangeboden. Nu tijdelijk alleen online (€ 97,50 ex btw.)
Prijs:  € 195,- ex. btw. Je krijgt gratis het boek ‘PostTraumatische Groei – Sterker door ellende’. Check ook onze annuleringsvoorwaarden.
Deelnemers: Minimaal 4 en maximaal 20

Opties & Bestellen

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Aangesloten bij

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!