Workshop PTG voor zorgprofessionals

PTG gaat over ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’

Ingrijpende gebeurtenissen kunnen je leven stevig beïnvloeden. Of het nu het krijgen van een ziekte is, het meemaken van een burn-out of een depressie, het zien gebeuren van een ongeluk, het meemaken van een echtscheiding, het verliezen van een baan, het verliezen van vooruitzichten in een baan of andere ellende. Het is veelal heftig en ingrijpend. Maar moeilijke tijden of ellende kunnen je levensloop uiteindelijk ook in positieve zin compleet transformeren.

Hoezo, altijd kwetsbaar blijven of op je grenzen blijven letten na ellende? Dat is nergens voor nodig! Je kunt groeien en daardoor zelfs sterker uit de strijd tevoorschijn komen.

In de wetenschap heet dat fenomeen PostTraumatische Groei, een andere benaming voor ‘what doesn’t kill you, makes you stronger’.

Doelgroep

Zorgprofessionals

De workshop is ontwikkeld voor professionals die betrokken zijn bij de begeleiding en/of behandeling van patiënten/cliënten in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Wetenschappelijke publicatie en praktijkervaring

Et Emergo deed onderzoek naar het fenomeen PostTraumatische Groei. Over dit onderzoek is in september 2019 een wetenschappelijke publicatie verschenen in de International Journal of Workplace Health Management.

Naast deze wetenschappelijke achtergrond kunnen wij putten uit tientallen jaren praktijkervaring. In de workshop worden zowel de resultaten van het onderzoek, onze kennis over PTG als onze ervaringen op praktische, herkenbare en bruikbare wijze gedeeld. Dit leidt tot een inspirerende workshop waarin je kort en krachtig kennis maakt met het positieve en hoopvolle gedachtegoed van PTG en kennis verwerft over hoe je dat begrip kunt toepassen in je leven en je werk.

Het doel van de workshop is om deelnemers: 

  • Inzicht te geven in het fenomeen PostTraumatische Groei (PTG) en het effect van PTG betreffende allerlei verschillende vormen van ellende
  • Inzicht te geven in het effect van een dergelijk positief label op herstel-/groeiprocessen
  • Zelf te laten ervaren in welke mate zij zelf ooit PTG hebben ervaren door het invullen en bespreken van de PTG-vragenlijst
  • Bekend te laten raken met de 5 verschillende deelgebieden van PTG
  • Kennis betreffende hoe PTG bereikt kan worden door zowel een model daaromtrent te bespreken, alsook door veel praktische handvatten en voorbeelden aan te reiken
  • Te leren hoe belangrijk de rol/houding van professionals is bij het realiseren van PTG

Et Emergo
Anja Jongkind (1953) en Greet Vonk (1964) werken sinds 2013 samen binnen Et Emergo. Ze hebben PTG-Coaching ontwikkeld en werken daar in de praktijk ook mee. Anja werkt in haar praktijk als therapeut, later als coach al meer dan 40 jaar vanuit deze uitgangspunten. Greet leerde 'het vak' 20 jaar geleden van Anja en deed een wetenschappelijk onderzoek betreffende PostTraumatische Groei. Haar onderzoek is recent gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift International Journal of Workplace Health Management.

Greet Vonk MSc
Deze workshop wordt gegeven door Greet Vonk. Greet geeft regelmatig lezingen/workshops op het gebied van PostTraumatische Groei (PTG). Zij doet dat voor diverse doelgroepen. Zij sprak bijvoorbeeld op het Europese Congres Positieve Psychologie en op het wetenschappelijke symposium van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Zij verzorgt workshops voor o.a. coaches, HRM-/zorg-/arboprofessionals en leidinggevenden en leidt ook inspiratiesessies binnen organisaties over de ‘positieve kant’ van burn-out, overspanning, depressie, angsten en allerlei andere ellende.

Greet Vonk (MSc) is als Master Practitioner Coach aangesloten bij EMCC/NOBCO.

Praktische informatie

Tijdsduur: 1 dagdeel
Locatie: diverse locaties in Nederland
Prijs:  € 195,- ex. btw. Je krijgt gratis het boek ‘PostTraumatische Groei – Sterker door ellende’. Check ook onze annuleringsvoorwaarden.
Deelnemers: Minimaal 4 en maximaal 20

195,00

Opties & Bestellen

Aangesloten bij

Ontvang Kennis & Inspiratie

We vertellen graag over ons werk en onze missie: PostTraumatische Groei bekender maken dan PTSS. Omdat het zoveel voor mensen kan betekenen! Deze nieuwsbrief biedt inspiratie en kennis. Zowel voor jou persoonlijk als voor jou als professional.

Ontvang de nieuwsbrief

You have Successfully Subscribed!